Com acabar amb aquest “bitxo” en l’aire i superfícies

La Ionització de Plasma Fred és una tecnologia consolidada, pràcticament marginal o poc coneguda a Espanya, ja que fins a l’amenaça de la COVID19, només s’utilitzava en quiròfans i hospitals, o en grans indústries, sobretot del sector agroalimentari, que requereixen un sistema anti contaminació de l’aire contra partícules orgàniques en suspensió VOC, aerosols, virus i bacteris d’ampli espectre.

La Ionització de Plasma fred produeix gran quantitat de molècules d’oxigen carregat d’ions i se serveix de la difusió de l’aire del sistema de climatització d’un edifici per a repartir-los per tot l’aire interior. En contacte amb una partícula de signe contrari, posem per cas un virus o un bacteri, en la seva necessitat natural de buscar l’equilibri, la molècula d’oxigen ionitzat cedeix el ió sobrant, produint-se l’oxidació de virus o bacteri, provocant la seva inactivació o mort.

Les empreses de certificació a Espanya estan treballant ja per a treure els seus segells de qualitat de l’aire en edificis, empeses pels seus clients, que necessiten enfrontar urgentment la reobertura.

Article original en castellà a Prevencionintegral.com – Comunitat de professionals en prevenció de riscos laborals i àrees afins creada i impulsada pel Centre específic de Recerca per a la Millora i Innovació a les Empreses (CERpiE) de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *