Diferència entre ionitzadors, purificadors d’aire, humidificadors i deshumidificadors

Encara que tant ionitzadors com purificadors d’aire tenen en comú el mateix objectiu, que és que cada un d’aquests aparells neteja l’aire d’impureses, els ionitzadors funcionen utilitzant l’electricitat per generar ions negatius, mentre els purificadors produeixen una neteja de l’aire que respirem a espais tancats, mitjançant processos mecànics d’absorció de l’aire que travessa un sistema eficient de filtratge en el qual es recullen totes les partícules nocives. Altres versions inclouen radiació ultraviolada amb funció germicida, o filtres de titani.

Els purificadors d’aire compten habitualment amb diferents opcions de neteja i desinfecció de l’ambient que es poden utilitzar de forma conjunta o separada segons les necessitats, sent per tant aparells molt versàtils.

També es pot realitzar la neteja de l’aire mitjançant l’ús d’ozonitzadors i generadors d’ozó, fent una elecció adequada i emprant la potència més idònia, que cobreixi un determinat espai, per això a més caldrà fer un estudi previ de la qualitat de l’aire que permeti triar les opcions més adequades per aconseguir les correccions necessàries.

En la qualitat de l’aire també influeix la quantitat d’humitat relativa, de tal manera que quan està molt per sota dels valors adequats, per efecte d’un sistema de calefacció, aire condicionat, o altres factors, produeix sequedat a coll, congestió nasal, i irritació ocular i de vies respiratòries que dificulten la respiració.

Per contra quan la humitat relativa a l’interior dels espais és superior al 65%, també és perjudicial per a la salut dels que els habiten, perquè la humitat excessiva afavoreix l’aparició i proliferació de microorganismes com ara àcars, fongs i bacteris, que generen i aguditzen malalties com l’asma, les al·lèrgies, infeccions respiratòries, i fins i tot agreuja els quadres de reuma i artritis.

Article original en castellà a PHS Serkonten

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *