Esterilitzacions amb Ozó. Sense formació és perillós

La por i sobretot un ull espavilat són el brou de cultiu perfecte. L’abonament ideal per a noves oportunitats de negoci i, per tant, una invitació davant la necessitat, perquè les presses i la manca d’informació honesta i veraç ens portin a vulnerar la llei, posant en risc als nostres empleats, clients, empresa i a nosaltres mateixos.

Dins dels plans de reactivació empresarial de grans empreses, al sector turístic i hoteler, del gran consum i del sector retail principalment, em trobo amb freqüència la utilització dels generadors d’ozó d’alta capacitat com la solució ideal per produir una esterilització completa de les instal·lacions, sent recomanable la seva utilització en espais de superfícies complexes, irregulars, plenes de buits i tortuositats. A més, és compatible amb elements quotidians imprescindibles en els nostres centres de treball com són ordinadors, impressores, etc.

El problema no és la seva capacitat tècnica, no. El seu problema és que en altes concentracions, l’ozó és incompatible amb la vida. Absolutament Letal.

Si no disposa d’una empresa qualificada per operar-los; bé per manca d’oferta al mercat, bé perquè ha decidit amortitzar ràpidament en un ús intensiu fins a la vacunació completa de la població i, per tant, fins a la desaparició de l’amenaça de la COVID-19, no hauria de fer-ho en una empresa on no li ofereixin amb la compra, sense càrrec addicional, una formació tècnica adequada, però sobretot, una formació en PRL a tot el seu personal.

Article original en castellà a Prevencionintegral.com – Comunitat de professionals en prevenció de riscos laborals i àrees afins creada i impulsada pel Centre Específic de Recerca per a la Millora i Innovació a les Empreses (CERpIE) de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *